Medborgar-Möte på Kommunens Bibliotek i Sigtuna den 12/10, 19.00-21.00

HUR KAN DEN LOKALA  LIVSMEDELSFÖRSÖRJNINGEN SÄKRAS OM/NÄR OMVÄRLDENS VILLKOR RADIKALT ÄNDRAS?
Vilken blir Din och min roll och ansvar som konsumenter i ett sådant läge? Hur ser ”producent-sidan” ut och vilken utveckling står den inför? Hur ser ”distributions- systemet” ut och hur ser den på uppgiften?

Välkommen till kommunens Bibliotek i Sigtuna den 12 oktober klockan 19.00 – 21.00 för att delta i dialogen om vår framtida försörjning med ”NÄR-MAT” – i värsta fall en fråga om överlevnad. Omvärldens möjligheter att förse oss med livsmedel från Nya Zeeland, Spanien, Holland etc. förändras. Ekonomier krisar, distributionen blir dyrare, oljan blir knappare, klimatet förändras etc. Mycket pekar på att NÄR-FÖRSÖRJNINGEN med livsmedel blir viktigare.
Det finns lokala producenter av högvärdiga livsmedel men kommer de att hålla ut i en ”lågpris-fokuserad” konsumentvärld?

Presentatör för kvällen är Matkreatören och Sommelier Pierre Spiridon- Calais. Tidigare Lanthandeln Äkta i Sigtuna, nu utvecklare och VD i företaget Good Food- Sigtuna AB med varumärket ”Chef in a box”. Pierre arbetar även som sakkunnig när det gäller lokalmatsfrågor med uppdrag bl.a. åt Regeringskansliet. Till medpresentatör inför han Handlaren Tore Jonsson, Maxi Ica Arlandastad.

VÄLKOMNA!

Kommentera