På gång

 

Föredrar du att handla närproducerad mat direkt från producenten, är du producent som vill undvika mellanhänder och träffa dina kunder, eller är du bara nyfiken på det nya sättet att handla närproducerat på?
Välkommen till uppstart av Sigtunabygdens Marknad!
Torsdagen den 3 maj kl. 13.30-16.30 Forum, Stockholmsvägen 25, Märsta

Miljöfilm och samtal på biograf Gröna ladan : An inconvenient sequel av Al Gore

Onsdag 21 februari kl 19-21

Ett decennium efter Al Gores Oscars-vinnande dokumentärfilm En obekväm sanning (2006), som tog miljöfrågan till den breda populärkulturella debatten och renderade Al Gore Nobels Fredspris, kommer nu uppföljaren, som visar hur nära vi är en energirevolution. I filmen får man följa Al Gore på en global resa och hans möten med bland andra Barack Obama, Angela Merkel, Vladimir Putin, Donald Trump.

Inleder gör Lisen Schultz, forskare på Stockholm Resilience Centre och ordförande för Pontus Schultz stiftelse och pris, för ett mänskligare näringsliv med mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Sigtunastiftelsen i samverkan med Omställning Sigtuna, Naturskyddsföreningen i Sigtunabygden och Biograf Gröna ladan

Tid: 21 februari kl 19:00 – 21:00

Pris: 75kr

Plats Gröna ladan, Gröna gränd 6, Sigtuna, Sverige

Telefonnummer: 08 592 589 85

Se: http://www.sigtunastiftelsen.se/programpunkt/an-inconvenient-sequel

____________________________________________

Odlingsseminarium med Sven Secher från Näsets Gröna: Så lyckas du med grönsaksfröer

Tisdag 6 mars kl 18-20 på Sigtunastiftelsen

 

På detta seminarium står fröet och odlingen av grönsaker i centrum och Sven Secher förevisar hur man tar hand om sina grönsaksfröer: Vad gör man när man har fröet i sin hand och alla härliga förväntningar inför odlingssäsongen? Vilka faktorer kan göra att fröet inte spirar och växer som man vill? Vad ska man tänka på inför skörd och frövård? Varför är hösten och vintern så viktig för odlingssäsongen? Hur jobbar vi med växtföljd och hur fungerar vårt ekologiska kretsloppstänk på Näsets Gröna?

Sven Secher är trädgårdsmästare på den ekologiska handelsträdgården och trädgårdskaféet Näsets Gröna på Näset i Knivsta. På denna gård och odlingsmark i skydd mot nordanvinden ner mot Mälaren, har man odlat sedan 1600-talet. Sven Secher har odlat där sedan barnsben och lärt sig av sin morfar på plats.

I samverkan med Sigtuna Trädgårdsförening, Stadsodlingscirkeln i Sigtuna, Naturskyddsföreningen i Sigtunabygden och Omställning Sigtuna.

Tid: 6 mars kl 18:00 – 20:00

Pris: Gratis

Plats Sigtunastiftelsen Bibliotek, Manfred Björkquists allé 4 , Sigtuna,

Telefonnummer: 08 592 589 85

Se: http://www.sigtunastiftelsen.se/programpunkt/sa-lyckas-du-med-gronsaksfroer

___________________________________________________________________