Länkar

Länkar till organisationer, nätverk och nyhetssajter som strävar mot en bättre värld. Se Studieresurser för utvalda artiklar, litteratur, filmer mm sorterat ämnesvis.

Sigtuna länkar:

Se Goda exempel: Jordbruk, mat för Sigtuna matproducenter. Se även andra Sigtuna länkar under övriga ämnen på Goda exempel menyn.

Sverige länkar:

  • WWF, om människans påverkan på djur, växter och ekosystem.
  • Miljömagasinet, veckotidning med bevakning av miljö, klimat, hälsa, mm.
  • Effekt, svensk miljötidskrift med djupgående artiklar om omställningsfrågor.
  • Miljöproblem i världen, svenska forskares interaktiv sajt orienterad mot skolbarn.
  • SKL (Sveriges kommuner och landsting). Hemsida med många rapporter med analys och goda exempel om allt från kommunernas ekonomi och skatter till vård/skola till miljö- och energiarbete. Man kan söka rapporter med sökord men ofta måste kunna rapportens titel exakt för att hitta den. Exempel: Nyckeltal Energi och klimat 2012. De mesta går att ladda ned gratis som pdf.
  • kolada.se. En databas med årsvisa data om Sveriges kommuner och landsting, allt från befolkningstal, skattetryck, arbetslöshet till verksamheter med vård, skola, omsorg och miljö. Tidsserier kan skrivas ut, kommuner kan jämföras mm. Det tar  tid att lära sig manipulera databasen för att få ut det man vill, men en hel del färdiga presentationer och verktyg (jämförelsesätt) finns att utgå ifrån.  Rka.se, som står bakom kolada, beskriver bl a användning av och utbildning i databasen.

Globala länkar:

Oberoende nyheter

 

Kommentera